Werken op de Biologische Akkerbouw
Biologisch eten
houdt rekening mee met natuur, milieu, mens en dier. Het is dus beter voor
iedereen om biologisch te gaan eten. Werken op de biologisch akkerbouw is
daarom anders dan op de normale
akkerbouw. De gewassen die je teelt moet aan vele eisen voldoen, het is niet
gemakkelijk om je gewassen ‘ biologisch’ te noemen. - Noa
Op de akkers
van de boeren planten ze hun fruit, groente, aardappels en graan. Gewassen
mogen niet verbouwd worden op water of op kunstmatige ondergronden zoals
steenwol. Gewassen mogen uitsluitend alleen op grond gekweekt worden. Wanneer
gewassen meer voedingsstoffen nodig hebben gebruiken ze mest van hun eigen
dieren. De mest verspreiden ze over hun land en kan het voedsel groeien.
Doordat boeren de mest van hun eigen dieren gebruiken voor hun land wordt er
een natuurlijke kringloop gecreëerd.
Het biologisch verwerken
Wanneer een gewas rijp en verzamelt is word het voedsel verwerkt. De verwerkers gebruiken geen chemische kleur, geur en smaakstoffen. Dit zorgt ervoor dat het product zo biologisch mogelijk blijft. Daarnaast mag er zo min mogelijk proceshulpstoffen worden toegevoegd. Dit zijn stoffen die niet in het product zelf zitten, maar wordt gebruikt bij de productie. Bijvoorbeeld om meer structuur te krijgen in het product. Alleen hulpstoffen zijn toegestaan die onmisbaar zijn. Biologische producten mogen niet worden doorstraald om het langer te kunnen bewaren.
- Noa
Geen opmerkingen:
Een reactie posten