Versie 1
Werken
op de Biologische Akkerbouw
Biologisch eten houd
rekening mee met natuur, milieu, mens en dier. Het is dus beter voor iedereen
om biologisch te gaan eten. Werken op de biologisch akkerbouw is anders dan op
de normale akkerbouw. De gewassen die je teelt moet aan vele eisen voldoen, het
is niet gemakkelijk om je gewassen ‘ biologisch’ te noemen. - Noa
Biologisch
betekend een manier van het voedsel verbouwen op een vriendelijke, natuurlijke
manier. Er zijn hiervoor strenge regels om biologisch eten te kunnen verbouwen.
Biologische boeren willen met deze manier van verbouwen een betere zorg geven
aan milieu, natuur en welzijn. Biologische
boeren mogen bijvoorbeeld geen chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen
gebruiken op hun akkers. Biologische boeren gebruiken als wat van hun land
afkomt, zo ontstaat er een biologische kringloop.
!!Bronnen zijn te vinden in de rechter kolom van dit blog!!
Verbouwen
van Biologisch voedsel
Op de akkers van de boeren
planten ze hun fruit, groente, aardappels en graan. Gewassen mogen niet
verbouwt worden op water of op kunstmatige ondergronden zoals steenwol.
Gewassen mogen uitsluitend alleen op grond gekweekt worden. Wanneer gewassen
meer voedingsstoffen nodig hebben gebruiken ze mest van hun eigen dieren. De
mest verspreiden ze over hun land en kan voedsel groeien voor de mens en dier.
Doordat boeren de mest van hun eigen dieren gebruiken voor hun land word er een
natuurlijke kringloop gecreëerd.
Wanneer er op hun land
schimmels ontstaan of schadelijke insecten komen gebruiken de boeren
natuurlijke vijanden, zoals vogels of andere niet-schadelijke insecten. Door
het gebruik van deze methode gebruiken ze vrijwel geen chemische of
synthetische middelen, wat een voordeel is voor de kwaliteit van het product.
Het bestrijden van onkruid word met de hand of machine gewied. Biologische
boeren willen er vooral voor zorgen dat ziektes voorkomen worden.
Het
biologisch verwerken
Wanneer een gewas rijp en
verzamelt is word het voedsel verwerkt. De verwerkers gebruiken geen chemische
kleur, geur en smaakstoffen. Dit zorgt ervoor dat het product zo biologisch
mogelijk blijft. Daarnaast mag er zo min mogelijk proceshulpstoffen worden
toegevoegd. Dit zijn stoffen die niet in het product zelf zitten, maar wordt
gebruikt bij de productie. Bijvoorbeeld om meer structuur te krijgen in het
product. Alleen hulpstoffen zijn toegestaan die onmisbaar zijn. Biologische
producten mogen niet worden doorstraald om het langer te kunnen bewaren.
2 opmerkingen:
Artikel Noa beoordeelde door: Moeder
De functies van de inleidingen zijn duidelijk geschreven en hebben voldoende informatie en het nodigt uit. Het verschil van de inleidingen zijn duidelijk te zien.
De hoofdvraag kan je goed uit de tekst halen. Voldoende en goede deelonderwerpen met duidelijke kernzin. Alinea's zijn logisch en mooi weergegeven. De opmaak is aantrekkelijk en mooi met goede plaatjes. Let wel op de spelling en lopende zinnen
Beoordeling Vader
Let op de spelling en de zinnen die goed moeten lopen. De titel en onderwerpen zijn goed, duidelijk en aantrekkelijk om te lezen. Mooie opmaak, goede gekozen plaatsjes met toevoegende waarde. Duidelijke indeling van de tekst
Een reactie posten